WAT JE NIET WEET, ZIE JE NIET. OFWEL KENNIS GEEFT BEWUSTZIJN….

Tips & tools

Op overgewicht.tv vind je video’s en live uitzendingen waar experts en ervaringsdeskundigen je alles vertellen over overgewicht en obesitas.
Gezond Gesprek is de podcast van Gezondheidsnet. Elke aflevering is er een gezond gesprek met een deskundige gast over gezondheid, ziekte en leefstijl. Gezond Gesprek levert niet alleen de beste informatie door de beste specialisten; de informatie is ook altijd meteen praktisch toepasbaar voor jezelf.De presentatie van de podcast is in handen van journalist, diëtist en leefstijlexpert Karine Hoenderdos.

In de LeefstijlLab podcast gaat Roel in gesprek met wetenschappers en

professionals over gedragsverandering op het gebied van eten, drinken,

bewegen en ontspanning. Wat zijn voorspellers van (on)gezond gedrag en

hoe neem je deze kennis mee in je coaching of persoonlijke leven? 

In ‘Over Routines’ stapt Arie Boomsma in de levens van ervaringsdeskundigen. Van een biologische boer tot Badr Hari en van de fitste man van Nederland tot chefkok Joris Bijdendijk. Droog borstelen, ijsbaden, meditatie, hot yoga, ’s nachts naar bed, vroeg opstaan, rauw

eten, mindfulness: waarom en hoe pas je dit toe in je leven? Elke maandag onderzoekt Arie nieuwe, bijzondere gewoontes!

Een eerlijke podcast over voeding waarin diëtist Esther van Etten en geregistreerd voedingswetenschapper en diëtist Anneke Palsma afrekenen met alle flauwekul en mythevorming op het gebied van voeding.

Ze nemen verhalen en quotes van influencers onder de loep en leggen vervolgens uit hoe het de voedingswetenschap wel naar de praktijk van alle dag vertaald wordt.

N.B. Deze podcast wordt niet gesponsord door voedings- en levensmiddelen industrie.